בדרך כלל ארוחה בנוסח ברזיל, מזכירה חגיגה מסביב למדורה. המקור של אכילת הבשר הברזילאי מקורו בגאוצ'וס, אותם גברתנים קשוחים שהיגרו מאירופה לדרום אמריקה, והביאו אתם את מנהגי האוכל של רועי העדרים, הרי הם הגאוצ'וס שנאלצו לישון בשטח ולשמור על העדרים ימים שלמים והיו גם מן הסתם, צריכים לאכול. אז הם אכלו את מה שהיה הכי זמין להם- בשר בקר. היום במסעדה ברזילאית שמגישה לאורחים שלה אוכל ברזילאי בסגנון אכול כפי יכולתך באילת, מנסים להעניק לאורחים את אותה הרגשה של מסביב למדורה. הגאוצ'וס היו מניחים את הבשר על שיפודי ברזל על אש חשופה וזה בדיוק מה שעושים גם אצל קאזה דו ברזיל, מסעדת בשר באילת הפתוחה גם בשבתות. הפסאדורים, מקצועני הבשר של המסעדה, ממלאים שיפוד ארוך בנתחי בשר מובחרים, מניחים אותו מעל אש חשופה וצולים את הבשר מכל צדדיו, ממש כמו שעשו בעבר בערבות פמפאס, שם גידלו ומגדלים עד היום את הבקר הכי משובח בעולם.
קרניבורים רק תבחרו בשר על האש
התפריט של המסעדה המגישה מנות בנוסח "אכול כפי יכולתך", מבוסס על המטבח הברזילאי אשר מהווה אוסף של כל מיני סגנונות בישול בשל הקבוצות האתניות הרבות החיות במקום. יש בברזיל פורטוגלים, אינדיאנים, אפריקנים, ספרדים, איטלקים, סורים, אסייתים, לבנונים ועוד. כל אחד מהם מביא אל המטבח הבריזלאי נגיעות של מדינת מוצאו.
את ברזיל אפשר לחלק לחמישה אזורי בישול: אמזונאס, אקי, אמאפה, פארה, טוקטינס, רוריימה ורונדוניה. האזורים הללו כולם נקראים אמזוניה משום שהוא כולל חלק גדול מיער הגשם והנחלים הזורמים בו נשפכים לנהר האמזואנס. במקום חיים בעיקר אינדיאנים או פורטוגזים שאוכלים מה שיש במקום וגם בשר אליגטור.
מטבח ברזילאי שמח
במדינות שונות בדרום אמריקה שולטים מטבחים שונים במסעדת אכול כפי יכולתך באילת שולט המטבח הברזילאי ומציע סוגים שונים של בשר וכמובן גם אסאדו.
אסאדו הפך להיות כבר מנה בשרית בינלאומית. צריך להיות מומחה לבשר כדי לדעת לחתוך אותו, וגם כדי לדעת כיצד להכין אותו. אבל בנוסף למנה הזו במסעדה ברזילאית מגישים המון סוגי בשרים בכל מיני צורות ואופני בישול. בתוך תבשילים, צלייה, בשר מיושן ועוד.בדרום מזרח ברזיל יש מספר סוגי מטבחים. יש תבשילים מקומיים כמו בשר חזיר, תירס, שעועית וגבינות מקומיות. יש מנת שעועית ובשר מה שאנחנו קוראים- צ'ילי קון קרנה, שמוצאה בריו דה ז'נרו. יש כל מיני סוגי שעועית שחורה וחומה ויש המוסיפים לכם כרוב ובשר חזיר.
סאן פאולו מציגה מטבח שמושפע מאותם מהגרים שהפכו לגאוצ'וס. חלקם הגיעו מהמזרח פורטוגל ואיטליה, ולכן המטבח הברזילאי כל כך שופע ומלא גוונים וטעמים.
יישון בשר הוא אחת הטכניקות ה"טעימות"
במסעדה ברזילאית קאזה דו ברזיל ניתו למצוא מנות מגווונת וגם תפריט אכול כפי יכולתך באילת המציע גם בשר מיושן. יישון בשר הוא הכרחי לפני בישול או צליית בשר. תהליך היישון מאפשר לאנזימים לפרק ו"לשבור" את הבשר וכך הוא מתרכך. התהליך הזה חייב להיעשות בצורה מקצועית מאוד.
קיימים שלושה סוגים של יישון בשר. יישון בנוזלים, במרינדה כלשהי ע"י כך שמשרים את נתחי הבשר בשמן ובתבלינים. יש יישון יבש הנעשה ע"י תליית הבשר מעל תבניות. זהו היישון המקורי ביותר והוא מעניק לבשר גוון כהה וניחוח אופייני. יישון זה חייב להיעשות באוורור נכון וסביבה סטרילית.
בנוסף יש יישון בוואקום. זוהי שיטת יישון של איחסון נכון של בשר בטמפרטורה מבוקרת, תוך הקפדה על כללי ניקיון מחמירים. היישון הזה מתבצע תוך ניצול הנוזלים הטבעיים של הבשר. הצבע שלו כלל לא משתנה והוא אורך כ-21 יום. כיוון שתהליך היישון הזה הוא טבעי, התוצאה היא בשר מיושן לאניני הטעם.