אין כמעט ישראלי שלא אוהב לבלות באילת ולרחוץ בחופיה המקסימים. שלווה מאין כמוה, חול ים הכי נקי שיש. אילת היא מעוז הבילויים האולטימטיבי בכל קיץ ובעצם בכל עונות השנה.
וכאשר באים לאילת יש כמה בילויים שהם בגדר חובה כמו למשל המצפה התת מימי, אבל מי שמתאכסן בדירת RBNB או במלון אבל לא כולל ארוחות, מחפש גם אוכל טעים ואחת המסעדות הכי אהובות באילת וגם הכי מבוקשות היא מסעדה של אוכל ברזילאי.
ברזיל ובשר הולכים ביחד. כולנו מכירים את האסאדו הארגנטינאי וכולנו יודעים שגם המטבח הברזילאי מאופיין בהרבה מנות שהבסיס שלהן הוא בשר.
נדידת המהגרים בהיסטוריה של דרום אמריקה הביאה לשם את מנהלי החוות אשר החלו לגדל עדרי בקר. כל מה שאכלו היה בקר, ולכן גם אם יש היום בתפריט הברזילאי עוד כמה מנות, הדגש הוא על מנות הבשר שעשויות בצורה מאוד מיוחדת האופיינית למטבח הברזילאי. בין מסעדות מומלצות באילת תוכלו לראות את הטקס השלם סביב הכנת הבשר והגשתו לסועדים.
קרנבל בשרים ברזילאי במסעדה באילת
ברשימת מסעדות מומלצות באילת, יש מסעדה אחת מובילה על טהרת המטבח הברזילאי שהיא לא רק חוויה קולינרית, אלא גם חוויה תרבותית. נתחי הבשר נפרסים ע"י מי שהופקדו על כך בברזיל קוראים להם "פאסאדורס" וכן גם בארץ. הם פורסים את הבשר ישר מהשיפוד הגדול לצלחת, בצורה הכי פשוטה וישירה, בשר לחך.
מי שחפץ בתוספות, יוכל ליהנות מלחם הבית, תבשיל צ'ילי קון קורנה, שעועית ובשר, סלטי הבית ועוד. המנות המרכזיות כולן מבוססות על בשר. השמות מפוצצים בערך כמו הטעם, זה בשר למביני עניין, לא כל אחד יודע להבחין בטעמו של שוק טלה לעומת פיקאניה, מאמיה מלכת הבשר, ויש גם כנפי עוף בצ'ילי , קציצות בשר ברזילאיות בשם בוליניו. לבבות במרינדה של יין אדום וכמובן שלא נשכח גם את נקניקיות הצ'וריסו.
אוכל של ברזיל- הטעם של המרחבים
מסעדה ברזילאית בין מסעדות מומלצות באילת, מביאה לסועדים לא רק את הטעם הברזילאי, אלא גם את הפולחן סביב הבשר, טקס שלם של צלייה ופריסה. נתחי קצבים כמותם לא טעמתם מעודכם וגם הסבר אם תרצו על כל נתח ונתח.
זוהי מיומנות של מי שגדלו על בשר כל חייהם, הבקר הברזילאי הוא מהטובים בעולם ועם המוניטין הזה הוא גם מיובא לארץ. במסעדה ברזילאית באילת יש רק בשר משובח שנבדק ונבחן מכל כיוון כדי שיתאים למנות המיוחדות ולתפריט הבית.
ברזיל ידועה כיצואנית בשר מהמובילות בעולם, והיא נשענת לא רק על תוצרת מעולה אלא גם על תרבות אכילת הבשר הידועה שלה.
איך הגיע הבקר לדרום אמריקה?
במאה ה-16 לספירה, הגיעו מהגרים אירופאיים לדרום אמריקה והם הביאו אתם את המסורת של גידול עדרי הבקר. לפרנסתם הם מקימים חוות לגידול בקר בערבות הפמפאס. החוות האלה דורשות עוד ועוד עובדים. ג'אוצ'וס הם הבוקרים שהגיעו לעבוד בחוות האלה. הם היו יוצאים אל השטחים הפתוחים בעקבות העדרים, כדי לשמור על הבקר. הם עשו את זה שעות רבות כל יום, והיו צריכים גם לאכול בשטח, כך נולדה המנה הכי מוכרת של כל דרום אמריקה- האסדו. הם היו עושים מדורה יושבים מסביב וצולים את הבקר. אורח החיים שלהם היה לחיות בשטח, לפקח על העדרים ולאכול מה שהיה להם, ומה שהיה זה בקר.
מסעדות בשרים באילת כגון קאזה דו ברזיל מציעות מגוון רחב של טעמים מברזיל. אם אתם רוצים לטעום משהו תרתי משמע מאותה חוויה, בחרו במסעדה ברזילאית המככבת ברשימת מסעדות מומלצות באילת.