תגידו ברזיל ותראו בשר על האש, חוטיני מתנועע וסמבה. את האווירה המיוחדת הזו מנסה להביא מסעדה ברזילאית אחת מתוך מסעדות באילת המציעה לאורחים, מטבח ברזילאי מקורי הכולל הרבה בשר. התפריט בנוי על שיטת אשפטו קוהידו או בשמו העברי "השיפוד הרץ". זה אומר שהשיפוד הזה נצלה ועליו כל מיני נתחי בשר מכל מיני סוגים, וממנו הוא נפרס היישר לצלחת הכי אותנטי, הכי ברזיל והכי טעים.
מי שפורס את הבשר נקראים "פסאדורים" והתפקיד שלהם הוא להחליט מתי הבשר מספיק צלוי, ולהוריד אותו בנונשלנטיות לצלחת שלכם. בשר בקר עסיסי שזה עתה נצלה ומדיף כמו מסעדה במדריד. ככה באמת מגישים גם שם את הבשר ואת המנות והרעיון של הפסאדורים לקוח משם. זה איש הבשר שיודע גם כיצד לחתוך, גם את זה צריך לדעת.
מה תרצו: אסאדו עגל או צ'ורוסקוריה?
הדבר הכי מרכזי במטבח הברזילאי הוא בשר הבקר, מרכיב היסטורי של המטבח הברזילאי עוד מימי הגאוצ'וס. היו אלה עובדים בחוות החקלאיות שהקימו המהגרים לברזיל והפכו כבר לסמל קולינרי בינלאומי. הפמאפס חבל ארץ חקלאי כלל שטחי מרעה גדולים שהיו הסיבה שראשוני המתיישבים בברזיל התיישבו שם, מה שכמובן הוביל לצריכה של בשר בקר. בימי הכיבוש הספרי המוני מהגרים מאירופה השתקעו בדרום אמריקה והביאו אתם את מסורת גידול העדר. הם אלה שהקימו את חוות הבקר.
כדי לתחזק את החוות יש הרבה ידיים עובדות של בוקרים הנקראים בספרדית "גאוצ'וס" שהיו יוצאים כל יום עם העדרים אל המרחבים הפתוחים. הם היו נעדרים במשך ימים ארוכים לצורך רעיית העדרים, ומשום כך נאלצו להישאר בשטח. כך בעצם נולדה מסורת אכילת האסאדו. הם היו יושבים יחד, מדליקים מדורה ומה היה להם לאכול מלבד בקר וזה בדיוק מה שהם עשו, ועשו את זה בתור טקס רציני בשר על האש ומשקה מאטה או סיגר ביד. חגיגה שלמה. כך הפך בשר הבקר למרכיב קבוע בתפריט שלהם.
במקור המונח גאוצ'וס מתייחס לאדם שנמנה על המעמד הנמוך, אולם היום יש המבינים זאת כאותם רועי עדרי הבקר. במסעדה ברזילאית באילת מתוך מסעדות באילת יש חוויה ברזילאית שלמה של אווירה ותפריט בשרים מהמטבח האותנטי.
תפריט ברזילאי מקורי
היום במסעדה ברזילאית ידועה באילת מגישים את כל המנות הכי מיוחדות והכי אותנטיות של המטבח הברזילאי כמו פיקאניה, מאמיה מלכת הבשר, כנפי וכבדי עוף. קציצות בשר ברזילאיות, נקניק צ'וריסו וצ'ורוסקרויה פרימיום המכילה 14 סוגי בקר כמו חזה מולארד, לילה בקר, צלעות טלה ועוד
יש משהו באכילת בשר במסעדה ברזילאית, אחת מתוך מסעדות באילת שמנסה לדמות את אותו טקס אכילה שהיו עושים הגאוצ'וס. זה מאוד מתאים לחגיגת יום הולדת, מסיבת גיוס או מפגש חברים. יש משהו מאוד חם ומאחד סביב אותו שיפוד בשר גדול שמגיע לחך כשהוא טרי, חם ובטעם אלוהי. אין כמו שיטות צלייה ובחירה של נתחי בשר במטבח ברזילאי.
רוצים אסאדו? בבקשה!
אכילת הבשר הפופולארית בברזיל הולידה את האסאדו, אותו נתח בשר הנצלה על גריל ענק, בדיוק כמו שהג'אוצ'וס היו מכינים אותו. חיתוך הבשר לצורך אסאדו הוא מיומנות מקצועית מיוחדת במינה. נתח האסאדו נראה כמו קסילופון והוא הכי טעים כאשר הוא נצלה במשך הרבה זמן. משתמשים בדרך כלל בנתח בשר שעבר יישון מיוחד. את האסאדו צולים על שיפודים גדולים המונחים ממש בתוך האש, כמו שנהגו הגאוצ'וס להניחם בתוך המדורה בערבות הפמפאס. הצלייה עצמה נקראת "אל אסאדור" במקור היו הגאוצ'וס צולים את הבשר על צלבי ברזל שהם תקעו באמצע מדורה ועל הצלב, כך נצלה הבשר באיטיות באמצעות החום. מדי פעם מסובבים הפסאדורים את השיפוד כדי לצלות את הנתח מכל הצדדים. אין ספק שההצגה הזו שווה ביקור במסעדה באילת, אחת מכמה מסעדות באילת.
קראו גם על: בשר טרי באילת