כולנו אוהבים לרדת מדי פעם לאילת. לטבול במים הקרירים של הים, ליהנות מהחופים הצהובים. לשבת במסעדות מיוחדות במינן ומה הכי טבעי יותר משמש, ים וארוחה ברזילאית על טהרת הבשרים.
המטבח בברזיל הוא תוצר של סגנונות בישול מאזורים שונים בברזיל. העם הברזילאי מורכב מכמה קבוצות אתניות ובהם: פורטוגלים, אינדיאנים, איטלקים, אפריקנים, ספרדים ועוד. חמשת האזורים המרכזים שמהווים את ההשפעה על המטבח בברזיל הם: אמזונאס, אקרי טוקנטינס, אמאפה, פארה, רורייימה ורונדוניה. האמזונס נקרא גם אמזוניה, והוא מכיל חלק גדול מיערות הגשם ויש בו הרבה נחלים הנשפכים לאמאזונס. מבחינה תרבותית ברוב אגן האמזונאס יש אינדיאנים או מקומיים ממוצא אינדיאני ופורטוגזי שעיקר התזונה שלהם היא על דקלים, פירות טרופיים, דגים ובוטנים. באזור הזה המטבח מושפע מהמוצרים המקומיים ולכל אזור יש את המנות הפופולריות שלו.
ברשימה מומלצת של מסעדות באילת יש גם מסעדת בשרים ברזילאית מומלצת.
"אשפטו קווהידו"- אכול כפי יכולתך
ברזיל עושה חשק לרקוד. קרנבל. זה קורה גם במטבח וגם באירוח. חפשו ברשימה של מסעדות באילת ומצאו מסעדה ברזילאית. מדובר על שיכרון חושים של הרבה בשר ואלכוהול שהולכים ביחד כמו בברזיל. השולחן מלא צבעים, שמחת חיים. זה מה שיש לברזיל להציע וככה גם המטבח שלה "רוקד" בתוך הסירים ועל האש.
למסעדה ברזילאית מומלצת באילת יש תפריט בשיטה שנקראת "אשפטו קוהידו" שפירושו השיפוד הרץ. אלה הם נתחי בשר מובחרים שמי שאחראי לפרוס אותם במיומנות ממש כמו בריו דה ז'נרו הפ ה"פסאדורים". הם פורסים מהשיפוד ישר לתוך הצלחת, אוכלים כמה שרוצים באווירה ברזילאית חמה אש. בתפריט: אנטריקוט, אסאדו, שוק טלה. בוליניו, פרגיות וכמובן נקניקיות צ'וריסו כמה שרוצים. כל המנות האלה יכולות להיות מוגשות במסלול של צ'ורוסקריה. ויש גם צ'ורוסקריה פרימיום עם 14 מנות בשר.
המיוחדים של ברזיל על האש באילת
מסעדה ברזילאית משקפת את תרבות אכילת הבשר בברזיל. האסאדו נמצא במרכזה של כל מסעדה כזו ואחת המומלצות נמצאת באילת. קרניבורים אוהדי בשר, יודעים שאין תחליף לאסאדו הזה. עוד לפני שהנתח הזה מגיעה לצלייה, יש לטפל בו לפי כל כללי הטקס בהתאם למסורת הקולינרית של אכילת הבשר בברזיל.
לצד הטנגו והכדורגל נולד בקרב הגאוצ'וס המקומיים (הבוקרים) טקס אכילת האסדו. הוא החל בשטחי המרעה ובערבות הפמפאס אבל עם הזמן כבש קרניבורים בכל העולם. איך הפכה המנה הזו לסמל קולינרי בכל העולם ואיך היא מככבת אפילו במסעדה ברזילאית משובחת מבין כל רשימת מסעדות באילת.
ברזיל ובשר הולכים ביחד
מבחינה גיאוגרפית מחולקת ארגנטינה לשלושה אזורים: ארץ האש- טיירה דל פואגו. ערבות הפמפאס ואזור האנדים (השטח ההררי). הפמפאס הוא החלק בעל החשיבות הכלכלית הכי גדולה כי האחוז הכי גדול של אוכלוסיית המדינה מיישב אותו. יש בו שטחי מרעה עצומים אשר הפכו אותו לכרי מרעה עצומים לעדרי בקר. במאה ה-16 לספירה בימיו של הכיבוש הספרדי, הגיעו מהגרים אירופאים והשתקעו בברזיל. הם מביאים אתם את מסורת גידול העדרים ומקימים חוות לגידול בקר. עובדי חוות הללו מוצאים את עצמם בשטחים ובמרחבים העצומים במשך ימים שלמים, והם צריכים לדאוג לעצמם למזון. כך נולדה מסורת האסאדו- צליית הבשר בחברותא, סביב האש וזה מה שקורה גם במסעדה ברזילאית באילת, שמחת הבשר והקולינריה, שמחת ברזיל ממלאת כל פינה וריח האסאדו ממלא את החלל. אם אתם מחפשים מסעדות באילת, לכו על מסעדה ברזילאית שמביאה עם הבשר שלה את ניחוחות המרחבים הגדולים של ברזיל הגדולה. היו גאוצ'וס ליום אחד…