כל שני וחמישי אנו נתקלים במסרים כפולים אודות יתרונות אכילת בשר. חלק אומרים זה טוב, חלק אומרים שזה רע, ובסוף כולם יוצאים מבולבלים. כתבה זו תעשה לכם סדר בעניין. אז לפני שאתם מגיעים לכמה מסעדות בשר באילת, כדאי שתדעו מה כדאי לכם להזמין? איזה מנות? איזה ויטמינים ומינרלים יש בבשר ובאיזה חלק יש הכי הרבה ברזל?
חשוב לדעת כי בבשר יש חלקים שהם יותר שומניים כמו למשל האנטריקוט ויש חלקים רזים יותר אשר תכולת השומן הרווי והשומן שלהם נמוכה אפילו יותר מהודו או עוף. בארץ מגדלים בקר רזה שאחוזי השומן שלו הרבה יותר נמוכים מנתחי בשר מיובאים כמו למשל מארה"ב. בחלקים כמו פילה, שייטל, שריר, אוסובוקו, סינטה ועוד יש פחות מ-4.5 גרם שומן רווי וגם ערכי הכולסטרול שלהם נמוכים יותר מאשר בעוף.
חוגגים על בשר טעים כמו הגאוצ'וס
אנטריקוט, אסאדו, המבורגר, סינטה, פיקניה ופילה, הם רק חלק מהמנות המוגשות במסעדה ברזילאית משובחת באילת. חגיגה ברזילאית ממש כמו שהגאוצ'וס של ברזיל למדו לעשות בערבות הרחבות של ברזיל, כאשר הנהיגו את עדרי הבקר.
יש הרבה מנות של בשר אדום והן מאוד מומלצות כי הוא מקור עשיר לחלבונים, מינרלים, חומצה אלפא ליפואית, עשיר בברזל ועוד. במנה של בקר רזה יש כמות כפולה של חלבון מאשר דג או עוף. יש אנשים שלא מוותרים על מנה של בשר כל יום ואם הם מבלים באילת ומחפשים מסעדת בשרים מומלצת, הם צריכים לעיין ברשימת מסעדות בשר באילת ולהגיע למסעדה ברזילאית אותנטית.
בשר בקר עשיר במרכיבים החשובים מאוד להתפתחות ולפיתוח שרירים. הוא מקור מצוין לאבץ, חלבונים וברזל.
ההיסטוריה של הגאוצ'וס
מאיפה הגיע תרבות אכילת האסאדו אתם בוודאי שואלים. אם כך מדובר בתקופה שבה החלו לגדל בקר בחוות גדולות במרחבי ארגנטינה וברזיל. עובדי הבקר הללו היו נשארים ימים שלמים בשטח והיו צריכים לאכול, ואז הם אכלו את מה שהיה זמין להם, את הבקר ועל האש. היום אסאדו הוא חלק מתרבות בינלאומית של אכילת בשר וגם בארה"ב כאשר עושים על האש עושים את זה כמו אסאדו. מהתרבות של האכילה על המדורה התפתחה תרבות האכילה על האש. במסעדה ברזילאית ברשימת מסעדות בשר באילת תמצאו מגוון עצום של מנות בשרים שכל אחד נעשה בצורה אחרת, ולכל אחד היתרון והייחוד שלו.
גם חיתוך הבשר חשוב והוא נעשה ע"י אנשים מיומנים ומועבר לצלחות ישר מהשיפוד הגדול של נתח הבשר המובחר.
בשר מעבר לטעם
מעבר לטעמו של הבשר, מדובר על הרכבים שונים של חומרים מאוד חשובים לגוף האדם. סידן הוא אחד המרכיבים הללו, משום שהוא עוזר לחזק את העצמות ולמעשה אין בכלל ספק כי אכילת בשר במינון הנכון תורמת מאוד לגוף האדם. תרבות אכילת הבשר נעשית בכל מקום בצורה אחרת. בארה"ב קוראים לזה ברביקיו ובברזיל וארגנטינה וקראו לזה אסאדו ובכל מקרה טעמו מעולה ואנשים נמשכים אל הריח הזה.
מסעדות בשר באילת כוללות גם מסעדה ברזילאית משובחת, אשר בה מוצעים נתחי בקר שונים מיוחדים על האש בצורות של יישון וצלייה שונות.
מסעדה ברזילאית באילת עושה לכם קרנבל קולינרי של אכילת בשר באווירה ממש כמו בברזיל. תוכלו לבחור איזו מנה מיוחדת שאתם רוצים והכול יגיע בשלמות המאפיינת את הכנת הבשר כמו בברזיל כמו שהחלו הגאוצ'וס לפני הרבה מאוד שנים.