אכול כפי יכולתך, היא אחת משיטות ההסעדה הנפוצות ביותר בבתי מלון מסביב לעולם, ובעיקר במסגרת ארוחת הבוקר. בשיטת הסעדה זו, הלקוח משלם מראש על הארוחה, כאשר עומד לרשותו מזנון פתוח ועמוס בכל טוב אליו הוא יכול לחזור בכל רגע נתון במהלך שעות הארוחה. שיטת "אכול כפי יכולתך" התפתחה באמצע שנות ה-40 של המאה החולפת, כאשר מנהל מלון בלאס וגאס העונה לשם: הרב מקדונלד, החליט להנהיג בשטח המלון אותו הוא ניהל את שיטת המזנון הפתוח המאפשר לכל אורח במלון לאכול כפי יכולתו לאורך כל שעות הפעילות של המזנון בחדרי האוכל של המלון. כיום, שיטת אכול כפי יכולתך מונהגת ברוב בתי המלון בעיר ההימורים לאס וגאס, וזאת על מנת לאפשר לכל אחד ואחת מאורחי הקזינו במלונות השונים, להמשיך ולהמר מבלי להיות מוטרדים מענייני צמא או רעב.
אכול כפי יכולתך בישראל
בישראל, שיטת אכול כפי יכולתך מונהגת ברוב המלונות במהלך ארוחת הבוקר, כאשר מתחילת שנות ה-80 של המאה החולפת, שיטת אכול כפי יכולתך החלה להיות מונהגת גם במבחר גדול של מסעדות הממוקמות בעיקר בערי התיירות המובילות, לרבות, מסעדות אכול כפי יכולתך באילת, מסעדות אכול כפי יכולתך בטבריה, מסעדות אכול כפי יכולתך בירושלים ועוד.
בניגוד למזנון פתוח בבתי המלון במסגרתו האורח יכול לחזור ולהעמיס את הצלחת בכל פעם מחדש, הקונספט של שיטת אכול כפי יכולתך במסעדות, שונה במעט, כאשר הלקוח משלם עבור כמות מדודה של אוכל מראש ולאורך כל זמן שהותו במסעדה הוא רשאי להזמין עוד ועוד מנות עד שהוא מגיע לכמות המדודה עבורה הוא שילם. שיטת אכול כפי יכולתך באילת או בכל עיר תיירותית אחרת בישראל, מונהגת בעיקר במסעדות בשרים בהן ניתן לכמת במדויק את מנות האוכל על פי משקל המנה. אפשרות נוספת במסגרתה עומדת לרשותכם חבילת אכול כפי יכולתך באילת או בכל עיר תיירותית אחרת, היא במסגרת רכישה של "דיל מיוחד" במסגרתו מוגשות מנות פתיחה לשולחן לצד מבחר עשיר של בשרים איכותיים שהתשלום על הדיל הוא PER סועד.
אכול כפי יכולתך – האם זה באמת משתלם?
כל אחד ואחת מאיתנו יודע שכמות האוכל אותה הוא מסוגל להכניס לגופו במהלך קיומה של ארוחה אחת במהלך היום היא מוגבלת, ולכן, גם שמאוד רוצים להמשיך ולאכול, ישנו רגע במהלך הארוחה בו התיאבון נסתם ואינכם יכולים להכניס אפילו לא עוד פירור אחד. יחד עם זאת, הדילים השונים המוצעים לכם במסעדות מובילות באילת במתכונת של אכול כפי יכולתך, מאפשרים לכם ליהנות ממגוון רחב של מנות פתיחה ומנות בשרים שאם הייתם נדרשים לשלם עבור כל מנה ומנה באופן פרטני הרי שהחשבון אותו הייתם מקבלים בסוף הארוחה היה גבוה פי שתיים ואפילו פי שלו מהתשלום אותו אתם נדרשים לשלם PER סועד. כפועל יוצא מכך, בילוי במסעדה מומלצת המאפשרת לכם ליהנות משיטת אכול כפי יכולתך באילת או בכל עיר תיירותיות אחרת, הוא בהחלט בילוי מומלץ לכל אילו מביניכם המעוניינים לאכול כמה שיותר מנות אוכל במסגרת ארוחה אחת וליהנות מהיצע גדול של בשר טרי אילת שהתמחור לגביו שונה מהתמחור לגבי כל מנה ומנה.
בילוי במסעדת אכול כפי יכולתך באילת – למי הוא מיועד?
כאשר אתם מזמינים ארוחת שחיתות במסעדת אכול כפי יכולתך באילת או בכל עיר תיירותית אחרת בה פועלות מסעדות בשרים המאפשרות לכם ליהנות מדילים של שיטת אכול כפי יכולתך, חשוב שתגיעו עם תיאבון גדול לארוחה, ולכן, אנו ממליצים לכם לא לאכול במשך 6-8 שעות לפני הבילוי במסעדה. כמו כן, מומלץ להגיע עם מספר חברים, וזאת על מנת ליהנות מאווירה נעימה לאורך משך הארוחה ואף לשלב במהלכה שתיית אלכוהול עם האנשים האהובים עליכם. בילוי שכזה אינו מיועד לאילו מבינכם המצויים בדיאטה או נמנעים מאכילת מנות בשר עסיסיות. את הארוחה במתכונת של אכול כפי יכולתך מומלץ לקיים בניחותא ולא למהר, לעשות הפסקות בין מנה למנה ולאפשר לחך ליהנות מהטעמים המופלאים של מנות הפתיחה. הבילוי המומלץ ביותר במסעדת בשרים בה מונהגת שיטת אכול כפי יכולתך הוא בילוי משותף של מספר בני משפחה או חברים.